Mgr. Pavla Frňková - lektorka kurzů a terapeutka

Výchova dětí

Co se stane, když budeme děti chránit před nudou

Kategorie: Výchova dětí

Co se stane, když budeme děti chránit před nudou -

Kroužky, knížky, stolní hry, sportování, výlety... Ale co když tím, že dětem neustále nabízíme různé aktivity a zábavu, potlačujeme jejich představivost?

 

Číst dále…

Dobré vztahy v dětství vedou ke šťastné dospělosti

Kategorie: Výchova dětí

 

johnny automatic scales of justiceVýzkumy ukazují, že základy celoživotního štěstí jsou často spojené s dětstvím. Ale jak pomoci dětem dosáhnout štěstí v dospělosti? Je to o výborném prospěchu? Nebo zvyšují naše štěstí dobré vztahy s ostatními lidmi?

Nová studie ukazuje, pro šťastný život jsou mnohem důležitější dobré vztahy než dobré známky.

Číst dále…

Jak proměnit ranní šílenství v příjemný začátek školního dne

Kategorie: Výchova dětí

bts3

Rána jsou důležitá. Přijde dítě do školy nervózní a rozhozené z panického útěku na autobus bez pořádné snídaně? Nebo tam přijde odpočinuté a najedené, klidné a připravené se učit? Různé výzkumy dokazují, že tento rozdíl značně ovlivňuje jejich školní úspěšnost.

Číst dále…

Co dělat, když děti zlobí?

Kategorie: Výchova dětí

pouting baby girl2

Jak stanovit a vyžadovat pravidla chování, aby je děti dodržovaly? Všichni občas děláme plané výhrůžky, zejména v napjatých chvílích, přičemž doufáme, že tím přinutíme své děti, aby se polepšily. Ale pokud něčím pohrozíme, a pak to nesplníme, tak to s sebou nese několik problémů.

 

Číst dále…

Emoční koučování: jedna z nejdůležitějších rodičovských dovedností

Kategorie: Výchova dětí

woman and child

Podle Johna Gottmana je emoční koučink zásadní pro vychování šťastných, odolných a dobře naladě. Emočně koučované děti obecně zažívají méně negativních a více pozitivních pocitů. 

Číst dále…