Mgr. Pavla Frňková - lektorka kurzů a terapeutka

Osobní rozvoj

Osm kroků, které změní váš život

Kategorie: Osobní rozvoj

Naučte se, jak v osmi krocích vypěstovat nové návyky. Vytvořit návyk je dovednost, stejně jako naučit se nový sport, a když se v tom cvičíme, zlepšujeme se.

sveglia orologio antica

 

Číst dále…

Temná strana emoční inteligence

Kategorie: Osobní rozvoj

face of the man 1329906263qiD

Nový výzkum naznačuje, že emoční inteligence může být využita dobrým i špatným způsobem. 

Každý, kdo četl bestseller Emoční inteligence Daniela Golemana z roku 1995, si pravděpodobně myslí, že emoční inteligence je dovednost, která je obecně prospěšná.

Podle výzkumu, který bude brzy zveřejněn, to ale není vždy pravda. Výzkum nasvědčuje tomu, že lidé s vysokou emoční inteligencí (tj. lidé, kteří jsou schopni dobře rozpoznat, co cítí, a zabránit svým emocím, aby je ovládly) tuto dovednost mohou využívat jak dobrým, tak špatným způsobem. 

Číst dále…

Mohou se díky pozitivnímu myšlení splnit vaše sny?

Kategorie: Osobní rozvoj

home 1398417110QPw

Výzkumnice motivace z New Yorské univerzity Oettingenová vyvrací mýtus, že pozitivní myšlení vede k úspěchu. Vědeckými výzkumy dokládá fakt, žedenní snění o pozitivních cílech, založené pouze na našem přání, ve skutečnosti ničí naše šance dosáhnout toho, po čem v životě toužíme.

Číst dále…

Nikdy nejste příliš staří na rozvíjení emoční inteligence

Kategorie: Osobní rozvoj

Možná se vyznáte v Excelu, v kuchyni nebo za volantem, ale vyznáte se také ve svých emocích? Nedávná studie ukazuje, že se můžeme naučit regulovat a zvládat své emoce i v dospělosti. 

 

Číst dále…

Jak se naštvat správným způsobem

Kategorie: Osobní rozvoj

fist 1391444344Yrg

Hněv je nástroj, který nám pomáhá vyznat se v náročných společenských situacích a reagovat na ně. Ale jak jej zastavit, aby se nevymkl kontrole?

Hněv sám o sobě není ani dobrý ani špatný – záleží na tom, co s ním uděláme.

 

Číst dále…